Thursday , August 5 2021

Teknologji

“Babai i vaksinës” bën parashikimin e zymtë: Koronavirusi do të qendrojë…

Prof.Dr. Ugur Sahin është një ndër shkencëtarët më të famshëm aktualisht për shkak se sëbashku me bashkëshorten Ozlem Tureci shpikën vaksinën kundër koronavirusit. Por, pavarësisht se tani i është gjetur “ilaçi”, Sahin bëri parashikime të zymta në lidhje me koronavirusin duke theksuar se ai do të qendrojë gjatë me ne, …

Lexo më shumë »

Shqipëria, vendi i parë në Evropën juglindore që miraton rregulloren për sigurinë kibernetike në energji.

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë ka përgëzuar Entin Rregullator të Energjisë për miratimin e rregullores së parë të Shqipërisë për sigurinë kibernetike në sektorin e energjisë. Ambasada shkruan se Shqipëria bëhet vendi i parë në Evropën Juglindore që miraton këtë rregullore të re, e cila është …

Lexo më shumë »

Vinin si turistë në Shqipëri, zbardhet skema e vjeꓒhjes së bankomatëve nga 2 rumunët.

Cristian Mirea dhe Alexander Boovenau janë dy rumunët të cilët vinin si turistë në vendin tonë dhe viꓒhnin me karta të klonuara në bakomate. Siç raporton, gazetari i Repor Tv, Arsen Rusta, rumunët gjurmonin turistët dhe kryenin vjeꓒhje pasi ata tërhiqnin euro në bankomat. Gjatë vjeꓒhjes ata bllokonin kamerën e …

Lexo më shumë »